середа, 9 березня 2016 р.

Майстер-клас для вчителів образотворчого мистецтва та засідання творчої групи вчителів музичного мистецтв у школі с. Дзвиняч

ПЛЕКАЮТЬ ТАЛАНТИ УЧНІВ

 На базі ЗОШ І-ІІст. с.Дзвиняч  відбувся майстер-клас для вчителів образотворчого мистецтва на тему: «Використання сучасних технік  декоративно-ужиткового  мистецтва на уроках образотворчого мистецтва та  на  заняттях  гуртка»   і  засідання творчої групи вчителів музичного мистецтва під назвою: «Методи  і  форми  вокально-хорової  підготовки юного  учасника  хорового  колективу».


Завжди ми намагаємось зробити світ чарівнішим та гарнішим, прикрасивши свою оселю створеним власними руками. У давні часи це були домоткані доріжки, килимки, рушники, картини, скатертини. Але і зараз людина, не покладаючи рук, теж встигає творити щось гарне, адже сьогодні дуже великий вибір різних технік виконання декору. Кожен вибирає для себе ту, яка до душі та посильна за матеріальними витратами.
Гарні речі приносять нам радість, задоволення, стають улюбленими. Приємно, коли отримуємо зроблене своїми руками від рідних чи друзів у подарунок.

У Дзвиняцькій школі учні під керівництвом учителя образотворчого мистецтва, керівника гуртка декоративно-прикладного мистецтва «Дивограй» Оксани Михайлівни Копичинської розкрили присутнім секрети виготовлення та оздоблення подарункових коробок, листівок, використовуючи такі техніки, як: паперопластика, квілінг, торцювання, орігамі, кусудама, канзаші. Працювали не тільки з традиційними матеріалами: папером, картоном, гофрованим папером, тканиною, але й звичайними паперовими серветками, ватними косметичними дисками. 

Діти створювали дивовижні квіти, композиції. Гості з задоволенням приєдналися до дітей і виконували свої роботи. Під час заняття вчителька провела літературно-музичну хвилинку, присвячену 145-й річниці з дня народження Лесі Українки. Линули слова любові до землі, до України у виконанні юної бандуристки Анжели Никорук. Разом із учнями  старших класів працювали і молодші  школярі. На згадку про зустріч учні подарували гостям сувеніри із теплими щирими словами-побажаннями  здоровя, добра, благополуччя, миру та спокою в родинах, державі.
Друга частина зустрічі зачарувала усіх дитячими піснями у виконанні молодшого хору, мелодійними наспівами учасників старшої хорової групи, зразкового вокального ансамблю «Соколята». Майже всі учні школи співали,  ловлячи кожен погляд, змах руки своєї вчительки музичного мистецтва, керівника хорового гуртка Олександри Юріївни Потикевич. Звучали пісні про школу, улюблену вчительку, канікули, друзів, найріднішу  матусю, про козаків та Україну.


Школа радо зустріла гостей, вчителів художньо-естетичного циклу. Із роботою закладу, досягненнями педагогів, перемогами учнів присутніх ознайомила директор школи Любов Миколаївна Гагалюк, демонструючи цікаві публікації-підтвердження діяльності навчального закладу с. Дзвиняч у журналі  «Директор школи, ліцею, гімназії», матеріалах VІ Всеукраїнської  науково-практичної конференції  «Проектування  розвитку та  психолого-педагогічного  супроводу  обдарованої   особистості», ІІІ Всеукраїнської науково-практичної конференції «Науково-методичне забезпечення психолого-педагогічного моніторингу особистісного розвитку інтелектуально обдарованих старшокласників», каталогах IV і V Всеукраїнської  виставки-фестивалю “Обдаровані  діти України», в книзі «Науковці та освітяни України» та ін. Школярі неодноразово були учасниками, переможцями, лауреатами міжнародних, всеукраїнських, обласних, районних фестивалів, конкурсів, виставок, а педагоги ділились досвідом на районних та обласних  семінарах.
У житті завжди є можливість принести радість людям і робити це можна не лише у свята, а й у будні. Невеликий знак уваги, тепле слово чи маленький презент – гарний святковий настрій на цілий день. Саме такий настрій і подарували  учасникам семінару учні ЗОШ І-ІІ ст. с.Дзвиняч разом зі своїми наставниками О.Ю.Потикевич та О.М.Копичинською.

Підготовлено за матеріалами семінару дирекцією школи с. Дзвиняч


Немає коментарів:

Дописати коментар