четвер, 13 грудня 2018 р.

Заходи до 100-річного ювілею педагога і письменника Василя Сухомлинського у Заліщицькій державній гімназії


У Заліщицькій держа­вній гімназії відбулися читання оповідань В.О.Су­хомлин­сько­го у 4-х класах. Була зроблена експозиція з творів та матеріал про вчителя, який віддавав своє серце дітям під назвою «Вічний слід на землі». Вчителем обра­зо­т­во­рчого мистецтва Ок­са­ною Дяків прове­дено конкурс ма­люн­ків «Ілю­страція до улюбленого твору педагога і пись­менника Василя Сухомлинського» (на фото).
Учні других кла­­сів інсце­нізували прит­чі В.О.Сухо­м­лин­­ського та спро­бували свій власний творчий талант, написа­вши притчі про шкільне життя. У літера­тур­ному конкурсі-подоро­жі «Каз­ка в гості завітала» перше місце здобув 2-А клас (капі­тан команди Катери­на Чор­ній). У брейн-рингу «Стежина в зоряний час» першість от­римали учні 2-Б класу (капі­тан Марійка Довбуш). У 5-х класах пройшов аналіз твор­чості Сухомлинського та роз­горнулася дискусія про цін­ність людських якостей доб­роти та милосердя.  
Заступником директора ЦБС по роботі з дітьми Олек­сандрою Тополь­ни­цькою були про­ведені біб­ліо­течні уроки: «Енцеклопедич­ний круіз – книги, що знають все і трохи більше» та літе­ратурна година «Людина ве­ликої душі»
На загальногімназій­ному зібранні, присвяче­ному жит­тю і творчості видатного пе­да­гога, учениця 5-Б класу Ана­стасія Яросевич поділи­лася духовними скарбами Василя Олександровича. У виконанні учнів-першо­клас­ників Юлії Боднар та Максима Сендзюка про­зву­чала притча В.О. Сухо­млинського «Який слід повинна залишити лю­дина на землі?»  


Наталія Скоропадська, бібліотекар Заліщицької державної гімназії

Опубліковано в газеті "Колос" (м.Заліщики) 21 грудня 2018 року.

Немає коментарів:

Дописати коментар