Сторінки

середа, 11 травня 2016 р.

Іван ІГНАТЮК: «НАТХНЕННІ ПОЕЗІЄЮ КОБЗАРЯ» (публікація у районній газеті «Колос», м. Заліщики)

 НАТХНЕННІ ПОЕЗІЄЮ КОБЗАРЯ

Геніальний син україн­ського народу Тарас Шев­ченко став для своїх на­щадків не тільки Проро­ком, завдячуючи його поетичній та прозовій спадщині, але й зразком високого професіоналіз­му як видатний художник.
Кожен рік весна освячу­ється для нас світлом Великого Кобзаря. Тому серед низки подій, при­урочених його імені, жит­тєпису і творчості, педа­гогічно-учнівська спільно­та звертається до поезій Тараса Григоровича і че­рез художні образи, вті­лені на папері пензлем чи олівцем.
Отож, за традицією, від­бувся цьогорічний деся­тий районний конкурс ди­тячих малюнків-ілюст­рацій до творів Т. Г. Шев­ченка. У його першому етапі взяли участь 489 учнів загальноосвітніх на­вчальних закладів району, в другому – 81 учень. Ро­боти учасників другого туру відзначаються творчим потенціалом, оригіналь­ністю задуму, різноманіт­ністю видів, жанрів, висо­кою технікою виконання.
Більшість конкурсантів самобутньо втілили ідею та зміст теми. Журі від­значило щорічне зростан­ня художнього рівня уч­нівських робіт.

 Серед педагогів, які під­готували учасників та пе­реможців ІІ етапу район­ного конкурсу дитячих ма­люнків-ілюстрацій до тво­рів Кобзаря можна на­звати І.В.Борсукевича (учитель образотворчого мистецтва школи с.Кас­перівці), О.М.Копичинську (Дзвиняч), О.І.Дяків (За­ліщицька державна гім­назія), А.В.Хом’як (Зеле­ний Гай), І.Л.Лотоцького (смт.Товсте), О.М.Добіль (Угриньківці), М.С.Стрі­лецьку (керівник гуртка  Заліщицького районного будинку дитячої та юна­цької творчості), Г.І.Вівчар (с. Дорогичівка), Г.З.Віс­товську (школа ім. О.Ма­ковея м.Заліщики), З.П.Ко­стів (учитель поча­ткових класів школи №2 м.Заліщики).


Всі учні-учасники район­ного конкурсу з натхнен­ням поставились до ви­конання своїх творчих ро­біт. Серед багатьох шко­лярів, відзначених заслу­женими грамотами, на­зве­мо конкурсантів, які ви­бороли абсолютну пе­ре­могу і отримали диплом І ступеня. Це – Людмила Костів, (школа №2 м.За­ліщики), Ніна Добіль (Уг­риньківці), Сергій Кучер (с.Касперівці), Михайло Мільчановський (Доро­гичівка).
До речі, виставка ма­люнків-ілюстрацій до тво­рів Великого Тараса ек­спо­­нувалась у примі­щенні Заліщицьких райо­нної ра­ди та райдерж­адімістрації і заслужила схвальні відгуки багатьох глядачів.

Іван ІГНАТЮК, методист районного методичного кабінету
Світлина І.ІВАНСЬКОГО.

(Заліщицька районна газета "Колос", № 34-36 (8467) за 29 квітня 2016 року)

Немає коментарів:

Дописати коментар