середа, 12 квітня 2017 р.

На семінарі у школі с.Касперівці


Світ прекрасного

ЗАРАДИ НОВИХ ТВОРЧИХ ІДЕЙ

Сільська школа завжди була, є і буде справжнім осередком освіти, виховання та розвитку наших дітей та молоді. Про це засвідчив нещодавній районний семінар-практикум вчителів образотворчого мистецтва загальноосвітніх шкіл у навчальному закладі І-ІІІ ступеня с. Касперівці. Приємно вразили учасників семінару лад та ділова атмосфера, які панують у педагогічно-учнівському колективі школи, очолюваній її багатолітнім директором Вірою Ярославівною Марчук. Цей навчальний заклад завжди славився своїми вчителями та учнями.
Педагоги художньо-естетичного циклу під орудою методиста Л.М. Філіповської докладно ознайомилися із темою семінару: «Використання ІКТ на уроках художньо-естетичного циклу».  Цьому посприяв відкритий урок у шостому класі «Композиція. Замальовки орнаментів писанок», який майстерно провів учитель вищої категорії І.В. Борсукевич. Під час творчого заняття в школі с.Касперівці учні дізналися про писанкарство та його символіку, історію та види писанок. Педагог широко використовував інформаційно-комунікаційні технології. Під час практичної роботи «Композиція, створення ескізу писанки» застосовував колективний та індивідуальний методи роботи, з великою повагою і толерантністю ставився до кожного учня. До слова, цьогоріч Сергій Кучер, учень 9 класу, вихованець І.В.Борсукевича, посів третє місце у третьому етапі Всеукраїнської учнівської олімпіади з образотворчого мистецтва.
Учасників семінару надихнула передсвятковим настроєм, справжньою просвітленістю дитячих душ літературно-музична композиція «Воскресни, писанко!». Чудові голоси учнів щирими словами духовних пісень полонили аудиторію.
Методист Л.М. Філіповська запросила на семінар-практикум народного майстра І.Р. Боднара, який цікаво і пізнавально провів майстер-клас із виготовлення травленої писанки. Любов Михайлівна також зосередила увагу вчителів на методиці проведення у кожній школі Тижня художньо-естетичного циклу, активній участі у районній виставці «Великодні візерунки», а також методист провела огляд фахової преси і надала педагогам свої рекомендації.
Під час семінару також виступила вчитель образотворчого мистецтва Заліщицької державної гімназії О.І. Дяків із представленням  творчості наших краян, зокрема художника-аквареліста, фотохудожника, члена Національної спілки архітекторів України Анатолія Сорочука із Заліщиків, художника і скульптора, члена Національної спілки художників України Івана Салевича  із Виноградного, а також художника-примітивіста з села Литячі Богдана Горбаля.
Презентацію про мисткиню килимарства з селі Іване-Золоте, багаторічну політичну ув’язнену радянських часів Стефанію Шабатуру та художні роботи її матері представила увазі аудиторії учитель художньої культури школи с. Іване-Золоте М.С.Калинич.
Вдало проведений семінар надихнув педагогів на нові творчі кроки та ідеї у їхніх повсякденній роботі зі своїми вихованцями.
Оксана Дяків  
(Заліщицька районна газета "Колос" за 28 квітня 2017 року)









Немає коментарів:

Дописати коментар