субота, 6 квітня 2019 р.

6 квітня 2019 року. Конкурс "Змагаймось за нове життя!", присвячений Лесі Українці. Нагородження переможців!

У Чернівцях нагородили переможців
ювілейного Всеукраїнського фестивалю-конкурсу«Змагаймось за нове життя!»-2019

 6 квітня у Чернівецькій обласній філармонії імені Д.Гнатюка відбувся заключний етап ювілейного V Всеукраїнського (XV Всекримського) конкурсу-фестивалю учнівської та студентської творчості імені Марії Фішер-Слиж «Змагаймось за нове життя!», присвячений Лесі Українці. Конкурс проводить Культурно-просвітницьке Товариство «Джерело» за підтримки Міністерства освіти і науки України, Полтавської та Чернівецької облдержадміністрацій, Федерації професійних спілок України, Міжнародного благодійного фонду «Здоров’я майбутнього», Центру сучасного мистецтва «Галерея на Штейнбарга» та ін. 

За 15 років проведення конкурсу в ньому виявили свої таланти понад 22 тисячі учасників! А цьогоріч 150 переможців, які посіли перші місця, у семи номінаціях (твір, науково-пошукова робота, вокал, малюнок, декламування, аудіо-візуальний твір, інсценування) фестивалю-конкурсу були запрошені в Чернівці для участі в урочистій церемонії нагородження та великого гала-концерту. Роботи юних шанувальників творчості Лесі Українки надійшли з 24 областей України, Криму, а також із Італії, Норвегії, Молдови, Грузії, Росії. Цікавинкою конкурсу є декламування поезій Лесі Українки не лише українською, але й англійською, італійською, арабською, грецькою, російською мовами.
Рекордною була й кількість учасників творчого змагання! Більше шести з половиною тисяч любителів спадщини геніальної поетеси Лесі Українки надіслали свої роботи. А майже 30 найоригінальніших продемонстрували свою майстерність на гала-концерті. Юні митці читали також свої поезії, співали пісні за мотивами віршів Лесі Українки.
Починаючи з 2015-2016 навчального року учні Заліщицької державної гімназії беруть активну участь у цьому представницькому конкурсі й здобувають перемоги. У 2019 році гімназисти Ангеліна Дронь і Богдан Середюк (вчитель образотворчого мистецтва Оксана Дяків) отримали нагороди за перші місця в номінації "Малюнок", а Надія Заячковська – подяку. Цього року друге місце посіла Зоряна Кальчук у номінації «Декламація»  (вчитель української мови та літератури Наталія Зубик) і третє місце – Анастасія Бойко в номінації «Твір» (вчитель української мови та літератури Наталія Пацарина). На гала-концерті у Чернівцях побувала директор Заліщицької державної гімназії Олександра Войчишин, яка підтримує творчі починання гімназистів.
Багатолітнім головою організаційного комітету та натхненницею конкурсу є заслужений вчитель України Тетяна Захарова, яка наголосила, що конкурс сприяє глибшому ознайомленню та вивченню молоддю спадщини великої української поетеси Лесі Українки. Привітав також учасників фестивалю і вручив їм нагороди Олексій Бурбак, співорганізатор конкурсу (Чернівці).
Виступаючи під час свята, в.о. голови Чернівецької облдержадміністрації Михайло Павлюк привітав переможців та учасників конкурсу і наголосив: «Надзвичайно приємно бути серед молоді – найкращих учасників конкурсу зі всієї України. У вас важлива місія: ви популяризуєте твори визначної постаті для української культури. Завдяки вам, молодим, безсмертна поезія Лесі Українки звучала і буде звучати. Ми всі разом будуємо Україну потужною та розвиненою державою. Вдячний меценатам, які докладають зусиль для популяризації українського духу, батькам та вчителям». Посадовець нагородив лауреатів конкурсу, а організатори привітали Михайла Павлюка пам'ятним подарунком з нагоди його ювілею. Організаторам та найактивнішим учасникам, що здобували перемогу кілька років поспіль, їх наставникам від імені Федерації профспілок України та Інституту модернізації освіти МОН України були вручені подяки.

Конкурс, присвячений творчості видатної поетеси Лесі Українки, надзвичайно різноплановий та представницький, охоплює дітей та молодь усієї України та українців за межами нашої держави. Організатори докладають величезних зусиль для реалізації завдань цього творчого змагання, підтримуючи дух українства у кожній дитині! Спасибі за творчу працю Тетяні Захаровій, Ользі Стефанюк та усім, хто причетний до конкурсу і докладає величезних зусиль, щоб підтримувати нашу талановиту юнь!


        Конкурс, присвячений творчості видатної української поетеси Лесі Українки, надзвичайно різноплановий та представницький, охоплює дітей та молодь усієї України та українців за межами нашої держави. Організатори докладають величезних зусиль для реалізації завдань цього творчого змагання, підтримуючи дух українства у кожній дитині! Спасибі за творчу працю Т.Захаровій, Olga Stefanyuk, О.Бурбаку, усім небайдужим людям, хто докладає величезних зусиль, щоб підтримувати нашу талановиту юнь!
       Ми дуже раді, що наші гімназисти Дронь Ангеліна і Середюк Богдан отримали нагороди за перші місця в номінації "Малюнок", а Заячковська Надія - подяку!



Немає коментарів:

Дописати коментар