субота, 6 квітня 2019 р.

Наталія Юрова - молода художниця з Чорткова




Третя персональна виставка художниці
"Кичери"
(Глядача приваблює яскрава палітра кольорів, бадьорий настрій та оптимізм у кожному полотні)

Багата талантами Чортківська земля. Радує, що серед відомих і цікавих імен засяяла нова зірка молодої 25-річної художниці Наталії Юрової, яка народилася в Чорткові, тут закінчила школу. А бажання стати художницею привело дівчину в знаменитий народними умільцями Косів. Упродовж 2008-2012 років навчалася на відділі художнього розпису в Косівському училищі прикладного та декоративного мистецтва Львівської Національної Академії мистецтв.  У 2016 році успішно захистила диплом бакалавра за фахом  монументально-декоративного живопису. А побувавши у Карпатах, захопилася ще й  фотосправою.

Наталія Юрова – учасниця численних виставок, лауреат районного та VIII обласного фестивалю «Горицвіт». На IX Міжнародному молодіжному гончарському фестивалі «Опішне-2015» представила фотовиставку карпатських пейзажів, в 2015 р. була учасницею  І Всеукраїнського конкурсу з живопису імені А. Ерделі в Ужгороді, де здобула ІІІ місце в категорії «Образотворче мистецтво». Через рік художниця взяла участь у Всеукраїнському студентському конкурсі “Срібний мольберт” на Закарпатті. Картини Н.Юрової  вже декілька років поспіль експонуються на традиційній щорічній виставці «Косів осінній» у Косівському музеї. Молода художниця всім серцем полюбила Косівщину, тут знайшла своє кохання та вірних друзів.
Дуже цікаві живописні пейзажі художниці. Глядача приваблює яскрава палітра кольорів, бадьорий настрій та оптимізм у кожному полотні. Улюблені теми світлин Наталі – карпатські ліси вкриті легкою осінньою засмагою, романтичні вранішні та вечірні серпанки, холодні скелясті вершини, що мирно дрімають на осонні. Наталя Юрова не зупиняється у творчому рості, нещодавно відбулася її третя персональна виставка «Кичери» у фортечній галереї «Бастіон» міста Івано-Франківськ.


Немає коментарів:

Дописати коментар