вівторок, 28 лютого 2017 р.

ТВОРИТИ ПРЕКРАСНЕ (публікація у районній газеті "Колос" про тиждень образотворчого мистецтва у Заліщицькій державній гімназії)


ТВОРИТИ ПРЕКРАСНЕ

Образотворче мистецтво дозволяє дітям пізнавати навколишній світ та спонукає до творення прекрасного довкола себе. Помічником для учнів у цьому креативному процесі є вчитель...
Нещодавно у Заліщицькій державній гімназії пройшов тиждень образотворчого мистецтва, під час якого відбулася низка цікавих заходів, серед яких: відкритий урок у 2(6)-Б класі, проведений учителем О.І.Дяків на тему: «Натюрморт. Видатні художники-натюрмортисти», мистецька виховна година – віртуальна екскурсія «Музеї світу: Мюнхенська пінакотека» для гімназистів 2(6)-4(8) класів.

Учнів, батьків та педагогів зацікавила виставка авторських художніх робіт О.Дяків «Живописні Заліщики» та ін., акварелі вчителя Т.Середюка, малюнки гімназистів М.Спірідонової, І.Кучерявої, Т.Радзіха, Н.Заячковської, А.Бойко, А.Угрина, а також творчі роботи родичів гімназистів – Т.Созанського та О.Романко. Вчитель образотворчого мистецтва О.І.Дяків організувала дві учнівські виставки малюнків: «Світ навколо нас» та «Безпечний Інтернет». Добірку літератури мистецької тематики підготувала бібліотекар Н.Скоропадська. У рамках тижня О.Дяків запропонувала класам переглянути та обговорити мистецькі фільми про творчість видатних художників України та світу.
Працюючи над проблемою «Розвиток творчої особистості на уроках образотворчого мистецтва через використання ІКТ», педагог активно сприяє розвиткові індивідуальних та вікових здібностей учнів, проводить уроки, спрямовані на реалізацію творчого потенціалу гімназистів, виховує естетичні смаки, почуття прекрасного на світових взірцях мистецтва різних історичних періодів. Учитель О.Дяків по-сучасному широко популяризує свою роботу за допомогою блогу, постійно залучає дітей до участі в різноманітних мистецьких конкурсах.
Тиждень образотворчого мистецтва у Заліщицькій державній гімназії відбувся у позитивній атмосфері та став для учнів поштовхом до нових творчих відкриттів.


Наталія ЗУБИК, заступник директора з навчально-методичної роботи Заліщицької державної гімназії
(Заліщицька районна газета "Колос" № 17-18 (8553) 
від 3 березня 2017 року)

Немає коментарів:

Дописати коментар