субота, 15 квітня 2017 р.

Тиждень художньо-естетичних дисциплін у Заліщицькій державній гімназії

У Заліщицькій гімназії відбулися заходи у рамках районного методичного Тижня художньо-естетичних дисциплін (10-17 квітня 2017 року).
ПЛАН
ПРОВЕДЕННЯ ТИЖНЯ
ХУДОЖНЬО-ЕСТЕТИЧНИХ ДИСЦИПЛІН
1. Участь учнів гімназії у районній виставці робіт з образотворчого мистецтва на тему: «Великодні візерунки» у рамках районної мистецької акції (упродовж Тижня, Дяків О.І. Публікацію про цей захід читайте нижче).



2. Виставка учнівських малюнків в Заліщицькій гімназії під назвою: "Христос воскрес!" (упродовж Тижня, Дяків О.І.).
3. Виставка художніх виробів «Великодня символіка у вишивці» (упродовж Тижня, класні керівники).

4. Мистецька виховна година для гімназистів «Творчість Пінзеля» (11.04, 08.00, Середюк Т.С.).

5. Участь учителя образотворчого мистецтва Дяків О.І. у районному семінарі «Використання ІКТ на уроках ХЕЦ» (11.04, Касперівська ЗОШ І-ІІІ ст.).

6. Відкритий урок трудового навчання у 2-Б класі (12.04, 7 урок, Брусяк С.В.).

7. Відкритий урок  ритміки у 1-Б класі (13.04, 6 урок, Пелещишин Н.Я.).
8. Підготовка книги «Відомі художники Заліщанщини» (упродовж Тижня, О.І.Дяків)
9. Участь у конкурсі малюнків у рамках Всеукраїнської мистецької акції для обдарованих дітей та молоді «Мій Шевченко – мій світ» (упродовж Тижня, Дяків О.І.)
10. Участь у майстер-класі з виготовлення писанок в художній школі (12.04, 1-А клас, Брусяк С.В.).
11. Участь у районному майстер-класі з писанкарства в художній школі (13.04, 4-Б клас, Брусяк С.В., Скоропадська Н.А.).


НЕПОВТОРНІ ПИСАНКИ

     Напередодні Воскресіння Христового Заліщицьким РНМК було проведено районну виставку учнівських робіт «Великодні візерунки» на базі опорної школи ім.О.Маковея з метою якісного оновлення змісту, форм і методів роботи шкільної освіти; залучення широкого кола дітей до вивчення звичаїв українського народу в сфері декоративно-ужиткового мистецтва, зокрема писанкарства; виховання естетичного смаку та розвитку художньо-творчих здібностей у дітей; стимулювання прикладної майстерності учнів, популяризації її видів. У виставці взяли активну участь вихованці Заліщицької гімназії, спеціалізованої школи І-ІІІ ст. ім.О.Маковея з поглибленим вивченням інформаційних технологій та технологічних дисциплін, смт.Товсте, Поділля, Синькова, Торського, Дзвиняча, Угриньківців, Зеленого Гаю, Литячі, Бедриківців,  Лисичників, Городка, Винятинців, Новосілки,  Добрівлян.
   На виставці було представлено весь спектр учнівської декоративно-прикладної діяльності з використанням різних технік виконання, а саме: різноманітні композиції з писанок, крашанок, кошиків, пасок, вишивані  рушники, образи, малюнки, картини. 
   Для експонатів виставки цього року характерні оригінальність, нестандартний підхід у підборі матеріалів та поєднанні різних видів технік; високий рівень композиційного рішення в оформленні великодніх композицій з використанням традиційної української писанки. Варто відмітити велику кількість сучасних технік декорування:   квіллінг ( техніка паперокручення), оригамі, декупаж (аплікація з серветок), тістопластика, вишивка нитками і бісером, плетення та клеєння бісером та ін. Виставка вразила своєю неповторністю, колоритністю та  якісним рівнем виконання представлених робіт.


Любов Філіповська, методист з предметів художньо-естетичного циклу Заліщицького РНМК
(Заліщицька районна газета "Колос" за 21 квітня 2017 року)

Немає коментарів:

Дописати коментар