пʼятниця, 30 квітня 2021 р.

Образотворче мистецтво. 7 клас. Тема: "Що таке монограма та вензель? Творча робота: "Створення власної монограми"

 Шановні учні! 

1. Підготуйте малюнок А4 формату: творче завдання - створення власної монограми. Для цього створіть малюнок двох красивих перших літер свого імені та прізвища (наприклад, треба намалювати дві красиві літери імені Оксана Дяків, беремо тільки літери О, Д). Літери можна також переплітати. Роботи виконуйте старанно і якісно. 








 
2. Щоб виконати роботу правильно, спочатку прочитайте пояснення про монограму і вензель.

3. Уважно перегляньте всі слайди презентації та прочитайте пояснюючий текст на слайдах, що буде вам допомогою у виконанні ваших творчих робіт. 

4. Також уважно перегляньте відео про монограму і вензель, у другій частині відео показано, як виконувати практичну роботу (малюнок).

5. Запишіть у зошити правила про монограму і  вензель.

4. Виконані творчі роботи (малюнки) для оцінювання треба сфотографувати та надсилати в Google Classroom або на мій Вайбер.

Свої малюнки обов'язково збережіть (я буду їх збирати у класі при очному навчанні).

Що таке монограма?

Монограма (що з грецької мови можна перекласти як «одна буква») - це графічний знак, який представляє одну або кілька букв імені, з'єднаних, переплетених або таких, що стоять поруч одна з одною.

 У переважній більшості літери для складання монограм представляють собою початкові літери імені та прізвища - тобто ініціали власника. Рідше це можуть бути скорочені назви міст або назви компаній.

Що таке вензель?

Вензель походить від польського слова «węzeł», що означає вузол.

Вензель - це ускладнений вид монограми. Найчастіше - це все теж же переплетення, з'єднання ініціалів власника, але в більш вигадливій формі і з додатковими елементами: коронами, вінками, декоративними розчерками. У той час, як прості монограми зазвичай відносяться тільки до однієї особи, вензелі часто бувають складними і належать відразу декільком особам, наприклад, сім'ї.


















 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар