понеділок, 14 березня 2016 р.

Досягнення учнів Заліщицько державної гімназії з образотворчого мистецтва

ДОСЯГНЕННЯ
учнів Заліщицько державної гімназії з образотворчого мистецтва
у 2015-2016 навчальному році станом на 14.04.2016 р.
(Вчитель образотворчого мистецтва Дяків О.І.)

І. 11-12 листопада 2015 року в Заліщиках відбувся районний фестиваль-конкурс патріотичної пісні, прози і поезії, творів образотворчого мистецтва «Свята Покрова», присвячений  Дню захисника України і Дню Гідності та Свободи.

6 учнів Заліщицької державної гімназії під керівництвом вчителя образотворчого мистецтва Оксани Дяків представили свої роботи у номінації «Образотворче мистецтво».
Участі у районному етапі передував гімназійний конкурс малюнків цієї тематики. На виставці в навчальному закладі експонувались 133 дитячі роботи.
За підсумками районного етапу фестивалю-конкурсу «Свята Покрова» із семи робіт 3 отримали призові місця.
У номінації «Живопис» під керівництвом вчителя Оксани Дяків нагороди отримали:
-         друге місце – Софія Миронюк (робота «Україна єдина») та Ілона Білоус (робота «Храм Святої Покрови благословляє село»);
-         третє місце – Анастасія Чорна (робота «Подаруй солдату крила!».

ІІ. Районний етап обласного конкурсу дитячого малюнка «Не залиши свого захисника наодинці в новорічно-різдвяні свята» відбувся у грудні 2015 року. Організатор  конкурсу – відділ у справах  молоді і спорту Тернопільської облдержадміністрації. 

Перший етап проходив з 1 по 8 грудня 2015 року.
У районному етапі конкурсу «Не залиши свого захисника наодинці в новорічно-різдвяні свята» 13 творчих робіт гімназистів відзначені грамотами відділу у справах  молоді і спорту Заліщицької райдержадміністрації:
Бачинська Лілія, 3(7)-А клас
Черкасець Віктор, 1(5)-А клас
Хандій Діана, 3(7)-А клас
Заячковська Тетяна, 1(5)-Б клас
Лейко Аліна, 2(6)-А клас
Заячковська Надія, 3(7)-Б клас
Гуменний Роман, 1(5)-Б клас
Якимчук Ірина, 3(7)-А клас
Гловацький Максим, 1(5)-Б клас
Бойко Анастасія, 3(7)-А клас,
Давидюк Тетяна, 1(5)-Б клас
Кальчук Тамара, 3(7)-Б клас
Шмиглик Ольга, 3(7)-А клас

ІІІ. Десять учнів Заліщицької державної гімназії взяли участь у І Всеукраїнському (ХІІ Всекримському) конкурсі учнівської та студентської творчості імені Марії Фішер-Слиж «Змагаймось за нове життя!», присвяченому 145-річчю  від дня народження Лесі Українки. Конкурс організований Міністерством культури України та  Громадською організацією Педагогічний центр «Академія» (м. Полтава).

Чорна Анастасія, учениця 1(5)-А класу, отримала перше місце (Диплом І ступеня) за малюнок на тему: «Україно! плачу слізьми над тобою…» (керівник – Дяків Оксана Іванівна, вчитель образотворчого мистецтва). Нагородження відбулося 20 березня 2016 року в Києві.

Диплом ІІ ступеня отримала учениця 3(7)-А класу Софія Миронюк (творча робота за сюжетом драми-феєрії «Лісова пісня» (Мавка та Лукаш).

Дипломом ІІ ступеня нагороджена також учениця 3(7)-А класу Анастасія Гуменюк (за дві роботи: твір Лесі Українки «Русалка» («А тим часом козаченько//Перепливе річку, Як приверне к бережечку,//Човничок прив’яже, –// Уклониться дівчиноньці,// «Добривечір» скаже...»), а також малюнок «Мавка та її сестра береза, «Лісова пісня»).

Крім того, відбувся гімназійний конкурс малюнків, присвячений 145-річчю від дня народження Лесі Українки, за уривками із творів поетеси.
Його переможцями стали:

І місце - Заячковська Т., 1(5)-Б, ІІ місце - Дрозінська І., 2(6)-Б, Черкасець В., 1(5)-А, ІІІ місце - Белей Х., 1(5)-Б, Гловацький М., 1(5)-Б, Юськів А., 3(7)-А.


IV. У районному конкурсі дитячих малюнків до творів Т.Г.Шевченка, організованому відділом з питань освіти райдержадміністрації, районним науково-методичним кабінетом, взяли участь 4 гімназистів під керівництвом вчителя образотворчого мистецтва Дяків О.І.

За підсумками цього районного конкурсу на тему: "Ілюстрації до творів Т.Г.Шевченка", гімназисти отримали такі місця:

ІІ місце: Торська Юлія, 1(5)-А клас, 
               Якимчук Ірина, 3(7)-А клас.

ІІІ місце: Бойко Анастасія, 3(7)-А клас, 
                Заячковська Надія, 3(7)-Б клас.

Крім того, відбувся гімназійний конкурс дитячих малюнків до творів Т.Г.Шевченка. Його переможцями стали:

І місце: Миронюк Софія, 3(7)-А клас,
ІІ місце: Мурза Юрій, 1(5)-Б клас,
ІІІ місце: Морозова Вікторія, 1(5)-Б клас,
ІІІ місце: Шевчук Маряна, 1(5)-А клас.

V. I Всеукраїнський конкурс малюнків та плакатів «Така краса, висока і нетлінна, усе моє, все зветься – Україна» у рамках X чемпіонату Галичини з інтелектуально-розвиваючих ігор та мистецьких конкурсів імені Юрія Беркити.

Організаторами конкурсу є Всеукраїнське дитяче творче об‘єднання «КРОКС», відділ сім‘ї та молоді Тернопільської обласної державної адміністрації, управління у справах сім‘ї, молодіжної політики та cпорту Тернопільської міської ради, Комунальний заклад Тернопільської міської ради «Центр творчості дітей та юнацтва».    
За підсумками цього конкурсу гімназисти отримали такі місця:
II місце: Миронюк Софія, 3(7)-А клас,
ІІ місце: Кальчук Тамара, 3(7)-Б клас.


З метою формування у дітей культури поводження з вогнем, залучення до дій, спрямованих на запобігання пожежам, іншим техногенним явищам та навчання діям в умовах надзвичайних ситуацій ДПТ України спільно з ДСНС України та редакцією журналу «Пожежна та техногенна безпека» проводиться Всеукраїнський конкурс дитячого малюнка та живопису на протипожежну і техногенну тематику.
У цьому конкурсі взяли участь 17 робіт гімназистів. За підсумками першого – районного етапу (з 1 лютого по 1 березня 2016 року) переможцями стали учні гімназії:
1 місце – Гуменний Роман, учень 1(5)-Б класу.
3 місце – Тимчук Павло, учень 1(5)-Б класу.
Заліщицька державна гімназія отримала Подяку за активну участь у першому (районному) етапі цього конкурсу.

Немає коментарів:

Дописати коментар